cad cam programmeur
cnc frezen
werkvoorbereider
cnc laser
cnc kanter
meettechnicus

Salaris CNC Frezer - Ontdek wat je waard bent

Ben jij werkzaam als verspaner in de metaalindustrie en wil je weten wat het gemiddeld salaris van een CNC frezer is in jouw woonomgeving? Doe dan hieronder de salarischeck en krijg binnen enkele dagen te horen wat jij waard bent. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en stellen je op de hoogte van een cnc frezer salaris op basis van jouw ervaring en omgeving.

Bij Metaalkanjers begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om als verspaner te weten waar je aan toe bent. Al meer dan een decennium lang bemiddelen wij met succes verspaners in de metaalindustrie, specifiek op basis van werving en selectie. Door onze uitgebreide ervaring en diepgaande kennis van de markt, hebben wij een uniek inzicht ontwikkeld in salarisniveaus en verdienmogelijkheden binnen de sector in heel de Benelux.

Een schatting van het salaris voor CNC-frezers in Nederland varieert doorgaans van ongeveer €2.500 tot €6.500 bruto per maand. Bij zeer gespecialiseerde functies of in leidinggevende posities kunnen de salarissen hoger liggen.

Formulier Salaris CNC Frezer

Salaris Check Formulier CNC Frezer / Draaier

Conventioneel Frezer / Draaier CNC Operator CNC Frezer CNC Draaier
2 3 4 5 Meer dan 5
Grote series Middelgrote series Kleine series Enkelstuks Prototypes Anders
0,1 0,01 0,001 Anders
Ja, online Ja, offline Nee
Geen ISO Fanuc Heidenhain Okuma Siemens Mazatrol Anders
Geen Hypermill EdgeCAM Mastercam Siemens NX OneCNC TopSolid Fusion 360 Anders
Geen BBL-2 Verspaner BBL-3 Allround Verspanen BBL-4 Verspaningstechnoloog HBO WO Anders
Je aantal jaren werkervaring kunnen invloed hebben op je salaris, probeer deze dus zo juist mogelijk in te vullen.
Soms kan de woonplaats van invloed zijn op je potentiƫle salaris.
Ja

Wat is een CNC Frezer?

Een CNC frezer is iemand die CNC freesmachines programmeert en/of bestuurt en vaak werkzaam is in de verspaning in de metaalbranche. Een CNC frezer is verantwoordelijk voor het nauwkeurig bewerken van materialen zoals metaal door middel van frezen, maar ook kunststof en hout zijn populaire materialen om te verspanen.
 

Wat verdient een CNC frezer?

Het salaris van een CNC frezer is enorm afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, leeftijd, opleiding, woonplaats, branche of bedrijfsgrootte. Hierdoor is het niet eenvoudig om een standaard gemiddeld salaris af te geven. Met de juiste informatie kan Metaalkanjers wel een zeer goede indicatie afgeven. Om een beeld te krijgen van het salaris van een CNC frezer kun je rekening houden met de volgende categorieën:

  • Junior CNC Frezer: Je bent net klaar met je opleiding als verspaningstechnoloog of allround verspaner en hebt weinig tot geen werkervaring. Reken dan op een salaris tussen de €2.000 en €3.000.

  • Een Medior CNC frezer (5 tot 10 jaar): Je kan zelfstandig werken en programmeren, reken dan op een salaris tussen de €3.000 en €4.000.

  • Een Senior CNC frezer (10 tot 20 jaar) Je stuurt een team aan of je adviseert en richt verspaningsprocessen in, dan verdien je al gauw tussen de €4.000 en €6.500.
     

Wil je als CNC frezer een hoger salaris?

Om als CNC frezer meer te verdienen en een hoger salaris te krijgen zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen:
  • Certificaten en opleidingen - Zo kun je cursussen volgen voor het behalen van bepaalde certificeringen of jezelf bijscholen middels een opleiding als verspaningstechnoloog of HBO werktuigbouwkunde. Vaak staan metaalbewerkingsbedrijven open voor het financieren hiervan. Ben dus zeker niet bang om hier het gesprek over aan te gaan met je huidige werkgever.

  • Meer werkervaring opdoen - Probeer je kennis te verbreden door aan verschillende projecten te werken en met verschillende materialen te werken. Een materiaal als titanium is bijvoorbeeld lastiger te bewerken dan aluminium.

  • Wisselen van werkgever - Bij het solliciteren naar een nieuwe baan heb je vaak een onderhandelingspositie om een volgende stap te maken in je arbeidsvoorwaarden of salaris als CNC frezer. Er is een grote vraag naar frezers en programmeurs in de verspaning, probeer dus ook eens om je heen te kijken.
Ben je benieuwd hoe jij in de huidige arbeidsmarkt staat? Metaalkanjers helpt je bij het oriënteren naar nieuwe uitdagingen bij jou in de omgeving en zorgt er tevens voor dat jij verdient wat je waard bent. Als je hier meer over wilt weten, meld je dan aan via Metaalkansen in de buurt en één van onze specialisten neemt vrijblijvend contact met je op om jouw behoeften en wensen in kaart te brengen.